Biográfia

Amatőr évek

1999:
A golf sportággal 1999. tavaszán ismerkedtem meg Bük-fürdőn, a Birdland Golf Club-ban. Első edzőm Friesl Ottó volt, aki kiválóan megtanított az alapokra. A kezdő éveim során számos, a mai napig tartó barátságot kötöttem a golfpályán.
2001:
A következő évek során megszereztem első dobogós helyezéseimet, majd 2001-ben sikerült a képzeletbeli dobogó legfelső fokára is felállnom 2001.06.09-én a tatai Old Lake Golf Club-ban megrendezett Budai Golf Club Trophy-n.
2004:
Az első komolyabb sikereimet 16 évesen, 2004-ben könyvelhettem el, hiszen több alkalommal is végeztem első helyen a Magyar Golf Szövetség által rendezett Junior Tour országos versenysorozaton, valamint számos klub versenyen egyaránt. Szintén ebben az évben sikerült elérnem a golfozók egyik legfontosabb mérföldkövéhez, a 80 alatti score-hoz, amely egy +7-es ütésszám volt (2004.09.04. Birdland Open ProAm).

Ezen kiváló eredményeim tették lehetővé, hogy kvalifikáljam magam az Országos Junior Golf Válogatottba.

Az évek során, a szülői támogatásnak köszönhetően lehetőségem nyílt bővíteni tudásomat a Bad-Tatzmannsdorf-ban lévő David Leadbetter Golf Academy-n. Edzőm a svéd Magnus Karlsson volt, aki az akkoriban még újnak számító V1 swing-analízis szoftverrel egybekötött edzésekkel fejlesztette játékomat. Szintén sokat tanultam a Budai Golf Club-ban Tringer Lászlótól, aki a Németországban frissen megszerzett tapasztalatait adta át.

Oktatói karrier

Ifjú koromtól fogva a büki golfpálya volt a második otthonom, így szinte minden területét ismerem a klubok működésének, a labdaszedéstől a versenyszervezésig.
Mindig felnéztem a golfoktatókra, hiszen tudásuk és munkájuk világszerte nagy tiszteletnek örvend, ezért is döntöttem úgy 2009-ben, hogy elkezdem a Semmelweis Egyetem sportedző szakát, mely a belépést jelentette a PGA of Hungary profi golf oktatói képzés megkezdéséhez.

2009-ben Assistant Pro-ként végeztem munkát, Bük-fürdőn. Elsősorban céges rendezvényeket bonyolítottam le, valamint a sportággal ismerkedni vágyókat vezettem be a golf világába.
2010-től az Óbudán fekvő Academy Golf Budapest oktatója vagyok, eleinte PGA gyakornokként, majd 2012-től megkaptam a Resident Professional titulust, ami a pálya első számú oktatóját jelenti. Emellett az Academy junior csapatát is irányítom.
2013 tavaszán befejeztem tanulmányaimat a PGAH képzésén, így teljes képesítéssel rendelkező profi oktatói státuszba kerültem (Fully Qualified PGA Professional). Golfedzők diploma átadó ünnepsége (fényképek).
2014 márciusától 25 évesen elnyertem az Academy Golf Budapest Head Pro státuszát.

Céljaim

Számomra a legfontosabb, hogy minél több emberrel megismertessem a golfot. Magyarországon sajnos nem tartozik a legelfogadottabb sportágak közé, pedig tőlünk nyugatabbra természetes dolognak számít, ha valaki golfozik. Szeretném, hogy ez a szemlélet hazánkban is pozitív irányba változzon.
Emellett a hozzám nagyon közel álló junior képzés fellendítésén is dolgozom, hiszen én is gyerekként kezdtem el golfozni. Jelen pillanatban úgy gondolom, hogy ez az egyik legjobb mód a golf népszerűsítéséhez.

Golfozás képekben

Kérdése van?

Na habozzon! Itt a segítség: